O GALERIJI

Osnivačica i voditeljica galerije Frankica Mitrović Mihić nezavisna je kustosica i povjesničarka umjetnosti sa završenim postdiplomskim studijem Business of Art na Fashion Institute of Technology u New Yorku gdje usavršava svoje znanje iz područja suvremene umjetnosti te stječe potrebne kvalifikacije za rad u muzejima, galerijama, aukcijskim kućama, znanje o procjeni i vrednovanju umjetničkog djela, tržištu umjetnina te uz naziv Magistrice umjetnosti stječe i stručno zvanje savjetnice za umjetnine (art advisor).

Za vrijeme svoga boravka u New Yorku radila je u P.S.1-u najvećoj i najstarijoj organizaciji u SAD-u, posvećenoj suvremenoj umjetnosti. Organizirala je nekoliko izložbi suvremenih umjetnika iz New Yorka, te radila kao stručna savjetnica na jednoj velikoj privatnoj kolekciji suvremene umjetnosti. Napisala je mnoge stručne radove, te održala brojne prezentacije i seminare na temu suvremene umjetnosti. Neko vrijeme radila je u (MSU) Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Od 2014.g. vodi svoju umjetničku galeriju Zen Contemporary s ciljem boljeg predstavljanja mladih i potvrđivanja već afirmiranih umjetnika, planiranja i organiziranja izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, suradnje sa inozemnim umjetničkim galerijama, sudjelovanja na međunarodnim sajmovima suvremene umjetnosti, potvrđujući konkurentnost hrvatske suvremene likovne umjetnosti na međunarodnoj umjetničkoj sceni.

Galerija zastupa akademski obrazovane likovne umjetnike koji su se kroz predstavljanja na mnogobrojnim izložbama nametnuli likovnoj kritici i publici kao izrazito talentirani i daroviti, o čemu svjedoče i nagrade i priznanja koje su dosad primili za svoj rad. S obzirom na njihovu kvalitetu i predanost radu, te upornost, izraziti talent i jedinstvenost, nesumnjivo je da će njihovi likovni radovi u sljedećim desetljećima još snažnije obilježiti likovnu scenu.

Kao kustosica i voditeljica galerije Frankica Mitrović Mihić do sada je realizirala niz izložbi te sudjelovala na nekoliko sajmova suvremene umjetnosti u zemlji i inozemstvu gdje ostvaruje i suradnju s talijanskom galerijom WinArts u Milanu u kojoj danas odabrani hrvatski umjetnici redovito izlažu. Kao savjetnica za umjetnine sudjelovala je u formiranju nekoliko privatnih umjetničkih zbirki kod nas i u SAD-u.