O GALERIJI

Zen Contemporary Art Gallery osnovana je 2014.g. sa željom bolje promidžbe i prezentacije već afirmiranih likovnih umjetnika mlađe i srednje generacije, te otkrivanja i promicanja novih talentiranih i perspektivnih likovnih umjetnika na domaćoj i međunarodnoj likovnoj sceni. Uz organiziranje izložbi cilj galerije je i međunarodna suradnja s inozemnim umjetničkim galerijama te sudjelovanje na međunarodnim sajmovima suvremene umjetnosti u svrhu što boljeg predstavljanja hrvatskih likovnih umjetnika na inozemnom tržištu umjetnina.

Galerija zastupa akademski obrazovane likovne umjetnike mlađe i srednje generacije koji su se kroz predstavljanja na mnogobrojnim izložbama nametnuli likovnoj kritici i publici kao izrazito talentirani i daroviti, o čemu svjedoče i nagrade i priznanja koje su dosad primili za svoj rad. S obzirom na njihovu kvalitetu i predanost radu, izraziti talent i jedinstvenost, nesumnjivo je da će njihovi likovni radovi u sljedećim desetljećima još snažnije obilježiti likovnu scenu.

Osnivačica i voditeljica galerije Frankica Mitrović Mihić nezavisna je kustosica i povjesničarka umjetnosti sa završenim postdiplomskim studijem Business of Art na Fashion Institute of Technology u New Yorku gdje uz naziv Magistrice umjetnosti stječe i stručno zvanje savjetnice za umjetnine (art advisor). Za vrijeme svoga boravka u New Yorku radila je u P.S.1-u najvećoj i najstarijoj organizaciji u SAD-u, posvećenoj suvremenoj umjetnosti. Organizirala je nekoliko izložbi suvremenih umjetnika iz New Yorka, te radila kao stručna savjetnica u formiranju nekoliko privatnih i korporativnih umjetničkih kolekcija suvremene umjetnosti. Napisala je mnoge stručne radove, te održala brojna predavanja i seminare na temu suvremene umjetnosti. Neko vrijeme radila je kao kustosica u (MSU) Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

U svom dugogodišnjem radnom iskustvu kao kustosica i voditeljica galerije do sada je realizirala niz izložbi te sudjelovala na nekoliko međunarodnih sajmova suvremene umjetnosti gdje ostvaruje i suradnje s nekoliko talijanskih galerija u kojima danas odabrani hrvatski umjetnici redovito izlažu.

Kao savjetnica za umjetnine svojim bogatim znanjem i iskustvom rada na području suvremene umjetnosti pruža opsežne savjete pri odabiru i kupnji umjetničkog djela. Individualnim pristupom svakom klijentu uz razumijevanje klijentove vizije i želje, cilj je pronaći umjetninu koja odgovara estetici i budžetu svakog klijenta istovremeno garantirajuči autentičnost. Kao stručna savjetnica za umjetnine sudjelovala je u formiranju nekoliko privatnih umjetničkih zbirki kod nas i u SAD-u.