O GALERIJI

Zen Contemporary Art Gallery osnovana je 2014.g. s ciljem boljeg predstavljanja mladih i potvrđivanja već afirmiranih umjetnika, planiranja i organiziranja izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, suradnje sa inozemnim umjetničkim galerijama, sudjelovanja na međunarodnim sajmovima suvremene umjetnosti, potvrđujući konkurentnost hrvatske suvremene likovne umjetnosti na međunarodnoj umjetničkoj sceni.

Galerija zastupa akademski obrazovane likovne umjetnike mlađe i srednje generacije koji su već prepoznati i priznati u Hrvatskoj i izvan nje. Kroz predstavljanja na mnogobrojnim izložbama odabrani umjetnici nametnuli su se likovnoj kritici i publici kao izrazito talentirani i daroviti slikari, o čemu svjedoče i nagrade i priznanja koje su dosad primili za svoj rad. Svi oni pripadaju generacijskom krugu hrvatskog slikarstva usmjerenog na figuraciju. U svom likovnom izražavanju njeguju interes za tradicionalne vrijednosti i tradicionalne medijske postupke temeljeći svoju likovnu morfologiju upravo na njima, ali posve na suvremen i osoban način. S obzirom na njihovu kvalitetu i predanost radu, te upornost, izraziti talent i jedinstvenost, nesumnjivo je da će njihovi likovni radovi u sljedećim desetljećima još snažnije obilježiti likovnu scenu.

Osnivačica i voditeljica galerije Frankica Mitrović Mihić nezavisna je kustosica i povjesničarka umjetnosti sa završenim postdiplomskim studijem Business of Artna Fashion Institute of Technology u New Yorku. Za vrijeme svoga desetogodišnjeg boravka u New Yorku radila je u P.S.1-u  najvećoj i najstarijoj organizaciji u SAD-u, posvećenoj suvremenoj umjetnosti. Organizirala je nekoliko izložbi suvremenih umjetnika iz New Yorka, te radila kao stručna savjetnica na jednoj velikoj privatnoj kolekciji suvremene umjetnosti. Napisala je mnoge stručne radove, te održala brojne prezentacije i seminare na temu suvremene umjetnosti i suvremenih umjetnika. Potaknuta željom i isključivim ciljem promicanja rada suvremenih hrvatskih umjetnika,kao kustosica i voditeljica galerije do sada je realizirala niz skupnih i samostalnih izložbi, te sudjelovala na nekoliko sajmova suvremene umjetnosti u Hrvatskoj i inozemstvu.