Sebastijan Dračić

Sebastijan Dračić rođen je u Zagrebu 1980. godine gdje je i diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti 2006. godine. Izlagao je na mnogim izložbama u zemlji i inozemstvu (Italija, Austrija, Kina, Njemačka, Poljska). Za svoj rad više je puta nagrađivan, a djela mu se nalaze u fundusima mnogih muzeja i galerija te u brojnim drugim javnim i privatnim zbirkama u Hrvatskoj i inozemstvu. Docent je na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu.

Sebastijan Dračić svojim se dosadašnjim radom nametnuo kao jedan od najvažnijih i najzanimljivijih predstavnika svoje generacije i hrvatske likovne scene. Njegovo figurativno slikarstvo karakterizira jedinstvena slikarska preciznost, studioznost, finoća, minucioznost, istinska kreativnost. Njegova monumentalna uljna platna plijene mističnom ljepotom, te oslikana na granici realnog i imaginarnog uvlače promatrača u svoje čudesne prostore bezimene stvarnosti. Kako je i sam umjetnik jednom rekao: “ Moje slike prikazuju svijet koji postoji na rubu sna i jave.”

U njegovom likovnom radu provlači se različita tematika od praznih interijera, prikaza razorene i napuštene arhitekture, zelenih prašuma do različitih mističnih pejzaža. Umjetnik kroz svoje radove izražava svoju zabrinutost za sudbinu današnje civilizacije, prirodu i njezine cikluse, za sadašnjost i budućnost planeta Zemlje.

saznaj više …