SAVJETNIK ZA UMJETNINE

Sakupljanje umjetnina ima svoju dugu povijest, u najranijim civilizacijama Egipta, Kine, Grčke, Rima, pa kasnije u doba renesanse i baroka, pa sve do danas vidljivi su tragovi sakupljanja lijepih i vrijednih predmeta iz kojih su izrasle velike umjetničke zbirke. Veliki broj poznatih svjetskih muzeja nastao je darovnicom iz velikih privatnih kolekcija, njihovom plemenitom donacijom.

Frankica Mitrović Mihić kao stručna savjetnica za umjetnine svojim bogatim znanjem i iskustvom rada na području suvremene umjetnosti pruža opsežne savjete pri odabiru i kupnji umjetničkog djela. Individualnim pristupom svakom klijentu uz razumijevanje klijentove vizije i želje, cilj je pronaći umjetninu koja odgovara estetici i budžetu svakog klijenta istovremeno garantirajuči autentičnost. Kao savjetnica za umjetnine sudjelovala je u formiranju nekoliko privatnih umjetničkih zbirki kod nas i u SAD-u.

Dobro odabrano umjetničko djelo može preobraziti dom ili poslovni prostor dajući mu osobnost i stil, umjetnost postaje mnogo više od dekoracije prostora, postaje dio imagea reflektirajući smisao za lijepim. Umjetnost nas oplemenjuje, svijet oko nas čini ljepšim i bogatijim, mijenja i oživljava prostor, dajući mu osobnost i stil te ga čini još kvalitetnijim i ugodnijim za boravak.