SAVJETNIK ZA UMJETNINE

SAVJETNIK ZA UMJETNINE

Sakupljanje umjetnina ima svoju dugu povijest, u najranijim civilizacijama Egipta, Kine, Grčke, Rima, pa kasnije u doba renesanse i baroka, pa sve do danas vidljivi su tragovi sakupljanja lijepih i vrijednih predmeta iz kojih su izrasle velike umjetničke zbirke. Veliki broj poznatih svjetskih muzeja nastao je darovnicom iz velikih privatnih kolekcija, njihovom plemenitom donacijom.

Uz privatne zbirke formiraju se i korporativne. Mnoge tvrtke 1890-ih počinju ulagati u umjetnine, da bi 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća poglavito u SAD-u postalo vrlo popularno ulagati u umjetnost i stvarati korporativne zbirke tako da umjetnost postaje mnogo više od dekoracije prostora, postaje dio korporacijskog imagea, reflektira kulturu kompanije i jasno prenosi njihovu poruku, postaje vrijednosni kapital, razvija ideju o pokroviteljstvu.

Kupnja kvalitetnog umjetničkog djela ujedno je i odlična investicija, nešto bezvremenski vrijedno što ostaje u nasljeđu i daje jednu pozitivnu sliku o vama ili vašoj kompaniji bilo da je riječ o privatnoj ili korporacijskoj zbirci. Dobro odabrano umjetničko djelo može preobraziti vaš dom ili poslovni prostor dajući mu osobnost i stil. Umjetnost nas oplemenjuje, svijet oko nas čini ljepšim i bogatijim, mijenja prostor , čini ga ugodnijim, opuštenijim, daje mu novu dimenziju…

Savjetnik za umjetnine nudi opsežne savjete pri kupnji umjetničkog djela, garantira autentičnost djela, savjetuje klijente pri odabiru i kupnji umjetnina, te pomaže u formiranju privatne ili korporacijske zbirke umjetnina, sa fokusom na suvremenu umjetnost. Cilj je pronaći djelo koje odgovara estetici i budžetu svakog klijenta.

Kupnjom umjetničkog djela utažili ste vlastita emotivna zadovoljstva, jer ulaganje u umjetnost ponekad je i više od estetike.

Share this