IZLOŽBA “NO LIMIT”, SEBASTIJAN DRAČIĆ, U SURADNJI SA WIN ARTS GALLERY, BIBLIOTECA UMANISTICA, MILANO, ITALIJA, 2015.

Na prekrasnoj povijesnoj lokaciji u srcu Milana, u staroj antičkoj biblioteci Umanistica, Corso Garibaldi, svečano je otvorena izložba Sebastijana Dračića, jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika nove generacije. Izložbu je organizirala i realizirala Frankica Mitrović Mihić, vlasnica Zen Contemporary Art Gallery u suradnji sa Win Arts Gallery iz Milana.

Na izložbi se mogu razgledati radovi Sebastijana Dračića koji plijene svojom mističnom ljepotom, te na granici realnog i imaginarnog uvlače promatrača u svoje čudesne prostore bezimene stvarnosti. Uz ove impresivne radove magične ljepote izložene su inovativne i originalne skulpture u drvu talijanskog kipara Daniela Fortune.

Suradnja sa WinArt Gallery započela je u ožujku na Affordable Art Fair, međunarodnom sajmu suvremene umjetnosti u Milanu, gdje je Frankica Mitrović Mihić, povjesničarka umjetnosti s iskustvom rada u New Yorku, s ciljem promicanja stvaralaštva hrvatskih suvremenih umjetnika predstavila četiri hrvatska umjetnika, među kojima su pozornost vlasnica WinArt Galleryje posebno privukli radovi Sebastijana Dračića.

Izložba se može pogledati do 16. srpnja u Win Arts Gallery, Via Pallavicino 21.